Kronika rodu Příšeráků (2024)

Madla Pospíšilová Karasová. Kompletní audiokniha. Hudba Petr Malý.

Čte Paya Malá.

Natočeno 2024. Vydalo Čti mi!, duben 2024 (MP3, celková délka 3 hod. 59 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  Vznik rodiny je vlastně mnohem větší zábava, než by člověk řekl. Když novomanžel zjistí, že má místo manželky nateklého vorvaně s apetitem hladového zájezdu, může buď utéct, nebo být hrdinou a vydržet. Po devíti měsících se totiž stane otcem. Manželka tou dobou zjistí, že růžová idylka z příručky pro budoucí matky je ryzí fantasy a je zase na ní, aby prokázala své hrdinství. Sice přestala být vorvaněm, ale s novým členem rodiny jim oběma začíná perná jízda realitou na pomezí sociálního dramatu a čistokrevného hororu.

Kniha provází čtenáře pestrým světem rodičovství. V humorné podobě nabízí pořádnou dávku nadsázky, nebere si servítky před žádným rodičovským tématem a utahuje si ze všeho a ze všech. Nejvíce z autorky jakožto novopečené matky samotné. (anotace)

Madla Pospíšilová Karasová (nar. 1981) se narodila v Šumperku, kde prožila celé své dětství a dospívání. Díky nespolehlivosti Českých drah potkala svého budoucího muže, vdala se a přestěhovala se do městečka Uničov, kde v současnosti bydlí se svým manželem, dvěma syny a dvěma morčaty. Ačkoli vystudovaná bohemistka a učitelka češtiny svou první knihu napsala již v osmi letech, publikování skutečné prvotiny snad dočká až v povážlivých 39 letech. Když ve svých pěti letech objevila tajuplný svět písmenek, dočista ztratila hlavu a zamilovala se. Zřejmě jako jediná korektorka a redaktorka v českých zemích umí podojit krávu a řídit traktor.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)