Klíčotepci (2024)

Robert Jackson Bennett. Kompletní audiokniha. Překlad Milan Pohl.

Čte Jitka Ježková.

Natočeno 2024. Vydala Audiotéka, Host v roce 2024 (MP3, celková délka 19 hodin 7 minut). Ukázka k poslechu zde.

Série: Záhutí #3

Pozn.:  Strhující finále trilogie Záhutí uzavírá příběh oceňovaných románů Čaropisci a Světatvůrci.

Sancie, Klef a Berenika už čelili mnoha zákeřným nebezpečím. Tentokrát však nestojí proti baronům loupeživých korporací ani proti nesmrtelnému hierofantovi, nýbrž proti entitě, jejíž vědomí zabírá polovinu světa — entitě používající skribovací magii nejen k upravování neživých předmětů, ale též k ovládání lidských myslí.

Aby s ní vůbec dokázali bojovat, pomocí skribovací technologie přeměnili sebe i své spojence v armádu, jakou lidstvo ještě nevidělo. Společnými silami osvobodili alespoň některé vazaly nepřítele, a dokonce porazili několik jeho strašlivých strojů schopných měnit realitu.

Navzdory jejich úsilí však nepřítel pokračuje v nelítostném tažení za svým hlavním cílem: prastarými, dávno ztracenými dveřmi do jádra veškerého stvoření. Sancie a její přátelé mají poslední možnost tohoto neporazitelného protivníka zastavit.

Nepřítel ovšem může mít v jejich řadách špiona — a v rukávu poslední trik. Chtějí-li Sancie, Klef a Berenika získat alespoň malou šanci na vítězství, musejí přinést větší oběť než kdy dřív. (anotace)

Robert Jackson Bennett (nar. 1984) je oceňovaný americký autor fantasy. Narodil se v Louisianě a vyrostl v Texasu; v současnosti žije s manželkou a dvěma syny v texaském Austinu. Proslavil se trilogií Božská města, kterou tvoří romány Město schodů (2014, česky 2015), Město mečů (2016, česky 2017) a Město zázraků (2017, česky 2018). Svou druhou fantasy sérii Záhutí započal románem Čaropisci (2018, česky 2020), na který navázal druhým dílem Světatvůrci (2019, česky 2021).

Jitka Ježková vystudovala hereckou konzervatoř a katedru teorie kultury na FF Univerzity Karlovy. Poprvé se na televizní obrazovce objevila v roce 1994 v televizním seriálu Prima sezóna. Brzy po zahájení činnosti soukromé televize Nova hrála v seriálu Nováci. Poté se objevovala zejména v televizních inscenacích. Hostovala v Činoherním klubu, v divadle Palace a v Divadle v Řeznické. Mnozí diváci herečku, respektive její hlas, znají zejména z dabingu, kde je velice činná. V roce 2004 obdržela Cenu Františka Filipovského za ženský herecký výkon v dabingu za film Teorie létání.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)