Poslední léto (2024)

Dorota Ambrožová. Kompletní audiokniha. Režie Kateřina Višinská. Zvuk a střih Kate Hamsíková. Mastering Štěpán Škoch. Hudba Tomáš Pernický. Obal Tereza Ščerbová. Grafiku podle knižní obálky upravila Jana Rybová.

Čte Anežka Šťastná.

Natočeno 2024 (studio All Senses Production s. r. o.). Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, září 2024 (MP3, EAN 9788028400187; celková délka 4 hod. 52 min.) v edici Listen. Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Provokativně drzá zpověď mladé dívky o komplikovaném čase dospívání. Zapovězená láska, vymezování se vůči učitelům i rodičům, sny a naděje, které nevyhnutelně naráží na realitu. Jak dospět a najít vlastní cestu, když k vám ti, od nichž čekáte odpověď, nejsou upřímní? V energickém a jazykově suverénním vyprávění deníkového rázu autorka dává nahlédnout do vnitřní proměny výtvarně nadané Hany v turbulentním období mezi patnáctým a devatenáctým rokem života, tedy v době velkých proměn a hledání sebe sama, a zpřítomňuje věčně aktuální lolitovský motiv vztahu mezi zralým mužem a dívkou na kraji dospělosti. „Návrat do turbulentního období dospívání“. (anotace)

DOROTA AMBROŽOVÁ (*1994) pochází z Olomouce. Vystudovala Rozhlasovou a televizní dramaturgii a scenáristiku na JAMU v Brně. Kromě autorské tvorby se věnuje také kulturní publicistice. Moderuje kulturní podcast Promluv do ní, jako dokumentaristka pracuje pro Paměť národa, spolupracuje s platformou Kreativní Česko. Je vdaná, má dvě děti, žije a pracuje v Olomouci. Poslední léto je jejím literárním debutem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)