Dračí carevna (2024)

Juraj Červenák. Kompletní audiokniha. Překlad Robert Pilch.

Čte Jiří Schwarz.

Natočeno 2024. Vydalo Tympanum, říjen 2024 (MP3, celková délka 18 hod. 15 min.). Ukázka k poslechu zde.

Série Bohatýr #2

Pozn.: Boj s temnotou a kouzly nikdy nekončí. Druhá část série Bohatýr. Červenák přepracoval slovanskou mytologii do temné fantasy a postavy známé z ruských bylin dostaly nový rozměr.

Červenák přepracoval slovanskou mytologii do temné fantasy a postavy známé z ruských bylin dostaly nový rozměr. Zrada, boje, vítězství i ztráty se střídají jako na houpačce. Ilja Muromec s dalšími bohatýry pronásledují úhlavního nepřítele velekněze Tugarina na sever. Dostávají se do divokých končin obývaných kmenem Čeremisů, ale velekněz má namířeno ještě dál – k bráně do záhrobí na divotvorném ostrově Bujan. Ten střeží obávaná čarodějná kněžna, kterou místní nazývají Baba Jaga – matka hadů. Žije sice v typické barabizně známé z pověstí, ale vzhledem se spíše než odpudivé čarodějnici podobá frontmance deadmetalové kapely. O to zákeřnější rivalkou Iljovi a jeho druhům je. Boj s temnotou a kouzly nikdy nekončí. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)