Zlato Arkony. Kniha první (2024)

Juraj Červenák. Kompletní audiokniha. Překlad Robert Pilch.

Čte Martin Finger.

Natočeno 2024. Vydalo Tympanum, říjen 2024 (MP3, celková délka 10 hod. 1 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy.  Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu.

Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní vody jsou plné těl statečných obránců, ostrov je dobyt, ale Arkona odolává. Dobyvatelé stupňují svou hrůzovládu, slovanští vládci volají o pomoc… A od jihu přichází Černý Rogan a jeho vlčí průvodce Goryvlad. Jak si poradí černokněžník v končinách, které jsou tak daleko od Kančí hory a Krvavého ohně, zdroje jeho moci?

Autor ke své knize poznamenává: „Nemám v úmyslu dávat lekce z dějepisu a archeologie a ohromovat složitými dějovými strukturami. Je to pořád především jednohubka, která má pobavit, poskytnout zážitek ze čtení jedním dechem, a přitom přenést čtenáře do dob našich dávných předků. Bez přikrášlování, ale přesto s nádechem tradiční dobrodružné romantiky.“ (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)