Pověst o frýdlantském hradu (1996)

František Patočka. Remake první soutěžní nahrávky Interfony. Dramatizace Jaroslav Holub. Úprava pro remake Pavel Mikoláš. Realizace nahrávky Pavel Mikoláš.

Účinkuje Pavel Mikoláš.

Nastudovala Interfona Liberec – Zájmový klub fonoamatérů v roce 1996. Vyšlo na CD Interfona Liberec 1976-2000 (Kalendář Liberecka, 2003). Nahrávka ke stažení zde.

Pozn.: Dvacet let po natočení naší první soutěžní nahrávky byl realizován tento remake, kde byly uplatněny i připomínky poroty tehdejší soutěže. Dále byl původní scénář upraven, text zkrácen a tak došlo ke zhutnění celého příběhu. Technický postup byl kuriozní a tak jako v mnoha jiných případech bylo improvizací nahrazeno drahé,
chybějící zařízení. V tomto případě chyběl vícestopý magnetofon, protože všechny hlasy mluví v této nahrávce jeden člověk a to bez vícestopého magnetofonu není možné. A tak byly pro zvukový záznam využity videorekordéry Panasonic. Při záznamu prvního hlasu byl pořízen i záznam obrazu z tv vysílání (toho, který zrovna byl vysílán).
K záznamu druhého hlasu se kopíroval obraz z prvního a současně bylo možno poslouchat ve sluchátkách první hlas. A stejně tak i u třetí stopy. Hudba byla vybrána z CD, ruchy připraveny na audiokazetu. Smíchání přes mixážní pult potom proběhlo normálně jako z multitrackového magnetofonu. Pouze se musely srovnat tři záznamy na třech videorekordérech pomocí natočeného obrazu na stejný obrázek a nechat jej stát ve funkci „pauza“. Proto bylo nutno postupně i přepojovat na televizor obraz z každého stroje. Pak bylo možno odstartovat všechny tři stroje naráz jedním dálkovým ovladačem (přístroje byly jedné značky). Výsledná nahrávka byla zaznamenána na magnetofon REVOX B77.
Všechny hlasy namluvil Pavel Mikoláš a on také celou nahrávku vyrobil. V národní soutěži získal cenu za snímek s nejlepší technickou kvalitu
. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)