Atlas mraků (2013)

David Mitchell. Postmoderní sci-fi román. Šestice příběhů rozkročených od 19. století až do daleké budoucnosti, které vypovídají o nezdolném hledačství a touze po smyslu i svobodě v každém z nás, je vzájemně „z dálky“ propojena… Zvuk a střih Martin Kusák. Mastering Pavel Krch a Jiří Havrlík. Produkce Martin Pilař, OneHotBook. Režie Jitka Škápíková.

Osoby a obsazení: Kryštof Rímský (Adam Ewing), Jan Zadražil (Robert Frobisher), Kristýna Frejová (Luisa Rey), Jan Vlasák (Timothy Cavendish), Jana Stryková (Sonmi 451), Jan Herget (archivář), Martin Stránský (Zachry).

Natočeno 2013. Vydal Martin Pilař – ADK Prague, srpen 2013 (2CDmp3, AK014; cca 20 hod.).

Pozn.: Autor ve svém rozsáhlém románu (nominován na Booker Prize) maže hranice mezi styly, žánry i časovými rovinami a poutavým způsobem se zamýšlí nad nebezpečím lidské touhy po moci i jejími možnými důsledky.
Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán, vyděděný skladatel obstarávající si nejisté živobytí v Belgii mezi 1. a 2. světovou válkou, ambiciózní novinářka píšící v Kalifornii v dobách, kdy tam byl guvernérem Ronald Reagan, ješitný nakladatel ukrývající se před věřiteli ze zločineckého podsvětí, geneticky modifikovaná jídlonoška čekající na smrt a Zachry, mladý ostrovan zažívající soumrak vědy a civilizace – to jsou vypravěči Atlasu mraků, kteří odkudsi z potemnělých chodeb dějin slyší dozvuky ostatních příběhů. Každý záchvěv ozvěny více či méně pozměňuje jejich vlastní osudy
. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)