Literární poklesky (1991, 2008)

Stephen Leacock. Přeložil František Vrba. Hudba Mlhoš Kafka. Mistr zvuku Miroš Svatoň. Režie Helena Vaňurová.

Účinkují František Němec a Gabriela Vránová.

Nahráno ve studiu Národního divadla. Vydalo AudioStory v roce 1991 (2 MC, AY 0055 120 min.), edice Povídka, Krátká próza. Reedice Popron Music a AudioStory (2 CD, 55006-2, 57:27 a 59:14).

Literarni poklesky (1991)Obsah: MC 1 – 1. Jak vydělat milion dolarů, 2. Omyly svatého Mikuláše, 3. Jak jsme slavili svátek matek, 4. Jak se dožít 200 let, 5. Ideální interview s naším největším hercem, tzn. s kterýmkoliv z našich šestnácti největších herců, 6. Dolar, o který jsem přišel; MC 2 – 1. Karolíniny Vánoce aneb Nevysvětlitelné nemluvně, 2. Vlastním přičiněním, 3. Vánoce Smolíka McFiggina, 4. A, B a C aneb Matematika z lidské stránky.

Výbor z humoristického a satirického díla proslulého kanadského spisovatele. Jeho humor je vlídný a vysoce humanistický stejně jako díla spisovatelů, k nimž se autor hlásil – Charlese Dickense a Marka Twaina. Leacock dokázal ve svých povídkách s laskavým úsměvem, ale někdy i břitkou satirou postihnout nejrůznější lidské slabosti, zvláštnosti a záliby, vysmát se snobismu, strnulým společenským konvencím a nejrůznějším formám sobectví a měšťáctví. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)