Studio N – Agentura placená Home Creditem využívala média i politiky k šíření čínského vlivu (2019)

Připravil Filip Titlbach.

Hovoří novináři Lukáš Valášek a Adam Hecl.

Natočeno 2019. Webová premiéra 10. 12. 2019 (Deník N, 17:28 h.).

Lit.: Titlbach, Filip: Studio N: Agentura placená Home Creditem využívala média i politiky k šíření čínského vlivu. In web Deník N, 10. 12. 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.:  Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře.

Na povrch vyvstala další kauza týkající se vlivu komunistické Číny na území Česka. PR agentura placená Home Creditem, který patří Petru Kellnerovi, ovlivňovala českou společnost pomocí sítě odborníků, novinářů a politiků.

Vyplývá to z dokumentů, které získalo Aktuálně.cz. Ve Studiu N popisuje celou kauzu novinář Lukáš Valášek. Deníku N se podařilo zjistit, že ve společnosti, která vydává zpravodajský web Info.cz, končí po uveřejnění informací jeden z dosavadních jednatelů Tomáš Jirsa. Podrobnosti přidává náš reportér Jakub Zelenka.

Detailně pak probíráme zprávu, která dnes přišla z Ostravy. Krátce po sedmé hodině ráno se ve Fakultní nemocnici v Ostravě ozvaly výstřely, šest lidí zemřelo, několik dalších je zraněných. Pachatelem byl podle policie 42letý muž z Opavska, který se na útěku střelil do hlavy. Adam Hecl celý den sleduje nejnovější vývoj a shrnuje ho v úterním Studiu N. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)