Teorie peněz – Petr Mára (2019)

Hovoří Petr Mára.

Natočeno 2019. Webová premiéra prosinec 2019 (30 min).

Lit.: anonym: Petr Mára: Tvrdě pracuji a dovolím si utrácet. CHCETE ZŮSTAT ZAPOJENI? Jak bude váš život vypadat až vám bude 50 let? In web Teorie peněz, prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dnes do našeho podcastu přijal pozvání úspěšný youtuber Petr Mára. Je to také nadšený applista a trenér jablečných dovedností. Říká o sobě, že je technický evangelista a vídat ho můžete na konferencích po světě nebo třeba v sousední firmě, kde pomáhá také s time managementem. Jaký má ale přístup k investicím a penězům vůbec a připravuje se nějak finančně na důchod? Pusťte si náš podcast…

Kdo je Petr Mára?

Petr Mára dříve dělal weby, pak ale podlehl kouzlu Applu a progresivního myšlení Steva Jobse, a tím se mu začal měnit život. Díky svému zájmu začal přispívat do technického časopisu a postupně se i díky certifikátům stal předním odborníkem na Apple u nás. Je také velkým fanouškem metody GTD – Getting things done, která mu pomáhá stíhat tuny úkolů. A protože se mu to daří, díky školením ji úspěšně pomáhá rozšiřovat dál do firem.

Už jako malý věděl, jak na to

Jako malý chlapec Petr nedostával vše, o co si řekl, a tak se naučil, vydělat si na to, co potřebuje. Například, toužil po francouzském komiksovém časopisu PIF, a aby si na něj vydělal, fotil na televizi šmouly, fotografie zalaminoval a prodával je ve třídě. Dokázal si tak vydělat i stovku týdně!
Tvrdí o sobě, že je příšerně typický investor. Místo vyčkávání, okamžitě akcie prodává, jakmile zaslechne, že hodnota firmy klesá. Oblíbil si ale těžbu bitcoinů…

Co uslyšíte v podcastu:

  • Jak vnímá Petr Mára peníze a ovlivnilo ho dětství a rozhodnutí, která viděl u rodičů?
  • Jaké má srdcové výdaje? (zeptáme se i na nejhorší výdaj, za který kdy utratil peníze)
  • Má finanční bilanci?
  • Lituje nějakých výdajů?
  • Využívá na sledování výdajů aplikace? (jako pravý geek jich musí vysypat z rukávu desítky…nebo?)
  • Jak vidí situaci s ekonomickou krizí a myslí si, že se blíží?
  • Kdyby se mohl vrátit v čase a teď by dostudoval, začal by ihned pracovat, nebo by měl v plánu něco jiného?
  • Zoombie ekonomika a Bitcoiny – co to je a co mají společného?
  • Kam vkládá svou energii a jak přemýšlí o svých aktivitách?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)