Studio N – Jediné, čemu neumíme vzdorovat, je blahobyt (2020)

Připravil Filip Titlbach.

Hovoří Marek „Orko“ Vácha.

Natočeno 2020. Webová premiéra

Lit.: Titlbach, Flip: Studio N: Jediné, čemu neumíme vzdorovat, je blahobyt, říká kněz Orko Vácha. In web Deník N, 2. 4. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Evolučně jsou lidé specialisty na nespecializovanost. Umíme zvládnout bouřky, hladomory, stejně jako epidemie, říká ve velkém rozhovoru pro podcast Studio N kněz a biolog Marek Orcho Vácha.

„Jsou druhy, které jsou velmi specializované – například mravenečník. Když vyhynou mravenci, tak už toho moc nezmůže. Podobně jako lev, pokud mu vymřou pakoně a zebry. My nejsme tak rychlí jako gepardi, dobří ve šplhání jako opice, moc toho neumíme, ale jsme velmi univerzální. Podobně to má potkan. Není v ničem specialista, ale přežije všude.“

Jak jde dohromady práce kněze a evolučního biologa? Promlouvá Bůh k člověku skrze bolestné události, jako je globální epidemie? A proč má česká katolická církev problém s homosexuály? Poslechněte si celý podcast. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)