Vlevo dole – Co všechno prozradí politici, když si myslí, že mají vypnuté mikrofony (2020)

Václav Dolejší, Lucie Stuchlíková. Podcast politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.  Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny.

Natočeno 2020. Webová premiéra 3. 6. 2020 (Seznam Zprávy, 17 min.).

Lit.: Dolejší, Václav - Stuchlíková, Lucie: Co všechno prozradí politici, když si myslí, že mají vypnuté mikrofony. In web Seznam Zprávy, 3. 6. 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  V pořadu Vlevo dole jsme tentokrát museli hodně pípat kvůli sprostým slovům.

Když si myslí, že jsou mimo dosah kamer a mikrofonů, politici řeknou leccos, co by jinak před svými kolegy i před veřejností radši utajili. Nebo snad ne? To probírají Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková v podcastu Vlevo dole.

Věta ministryně financí Aleny Schillerové „příště se na vás vy***eme“ směrem k Janu Hamáčkovi prozradila, jak hnutí ANO chápe roli koaličního partnera ve vládě: Dodejte nám hlasy a jinak mlčte! Vztahy na pražském magistrátu zase odhalila invektiva zastupitelky Alexandry Udženija „jste arogantní hovado a vidlák ze Slavičína“ mířená na primátora Zdeňka Hřiba.

Podobných případů, kdy si politici příliš nehlídají slovník, neboť se domnívají, že nejsou zapnuté kamery a mikrofony, je celá řada. V minulosti zachytily třeba vulgarity premiéra Mirka Topolánka o pražských poslancích ODS, kteří mu dělali problémy. Nebo šéfa lidovců Pavla Bělobrádka, když popisoval svou nechuť spojovat se s Miroslavem Kalouskem do koalice. Jistou výjimku snad tvoří Miroslav Kalousek z TOP 09 nebo Pavel Novotný z ODS: ti mluví stejně na záznam i off-record. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)