Dvě minuty Zdeňka Johna – Dopis pro ministryni financí Alenu Schillerovou (2020)

Zdeněk John. Glosa. Šéfce státní kasy napsala jedna ze samoživitelek, jíž se dotkla slova o účelovém využívání dávek.

Natočeno 2020. Webová premiéra 7. 9. 2020 (Seznam Zprávy).

Lit.: John, Zdeněk: Glosa: Dopis pro ministryni Schillerovou. In web Seznam Zprávy, 7. 9. 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Tohle je autentický, jen lehce zkrácený dopis, který do redakční pošty zaslala jedna z hyen – matek samoživitelek.

Občas nám do redakční pošty přijde e-mail, ze kterého hned vidíte, že patří i někomu jinému. Jako vzkaz od paní Kateřiny Slunéčkové. Tady je.

Vážená redakce,

vím, že tato mailová adresa slouží k zasílání podnětů ke zprávám, ale já nemám jak jinak se vyjádřit k výrokům paní ministryně Schillerové. Jsem totiž jedna z těch „hyen“, které se účelově rozvádějí, aby mohly čerpat sociální dávky pro matky samoživitelky, díky čemuž jsem poměrně vytížená, a nemám tedy čas na brouzdání po facebooku, Twitteru a jiných sociálních sítích. Ano, je to tak. Žádnou z těchto vymožeností moderní doby nemám.

Chci vám poděkovat za komentář k výrokům paní ministryně a za zastání se matek samoživitelek. Sama jsem skoro čtyři roky rozvedená a starám se o dva syny. Chodím do dvou prací, odvádím daně, platím sociální a zdravotní pojištění, a to jen proto, abych nakonec byla označena za parazita společnosti a zařazena do skupiny dávky čerpající menšiny. Jsem člověk klidný, tolerantní, chápavý, snažící se najít na všem nějaké pozitivum, ale to, co paní ministryně vypustila z úst, mě opravdu zvedlo ze židle. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)