Trafika se Soukeníkovou a Smetana: Nepřechýlený Foldyna a rybářské tipy (2021)

Podcast Trafika nabízí souboj frankofilních novinářek – vyhraje Eva, nebo Emma? Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Natočeno 2021. Webová premiéra 6. 6. 2021 (Seznam Zprávy, 9.30 h.; 29 min.).

Lit.: Sulimenko, Konstantin: Trafika se Soukeníkovou a Smetana: Nepřechýlený Foldyna a rybářské tipy. In web Seznam Zprávy, 6. 6. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Moderátorka a zpěvačka Emma Smetana a redaktorka Seznam Zpráv Eva Soukeníková byly hostkami dalšího dílu podcastu Trafika, kde zjišťujeme, jak tenká je hranice mezi vážnými, bizarními a zcela smyšlenými událostmi posledních sedmi dnů.

Máme za sebou hlasování o nedůvěře vládě. Což je skvělé, protože na takovéto schůzi Poslanecké sněmovny padají ty nejlepší perly. Nadšení politických nerdů ale třeba Emma Smetana nesdílí. „Ta strana, která drží Andreje Babiše u moci, odešla ze sálu, protože to je takové statečné a rovné jednání hodné té strany. A když se dějí očekávané věci, tak mám pocit, že je sledovat nemusím,“ říká.

Řeč samozřejmě musela přijít i na koncovku -ová u ženských příjmení. „Když jsem studovala na bohemistice, jméno Emma Smetana sloužilo jako poučka, jak správně lingvisticky používat příjmení,“ prozradila Eva Soukeníková. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)