Checkpoint – Do nitra maďarské LGBT+ komunity: Jsme občany druhé kategorie (2021)

Cintia a Kama patří mezi Maďarky, kterým drsná legislativa namířená proti LGBT+ lidem komplikuje život. Připravila Eva Soukeníková.

Natočeno 2021. Webová premiéra 1. 7. 2021 (Seznam Zprávy, 12:00 h.; 19 min.).

Lit.: Soukeníková, Eva: Do nitra maďarské LGBT+ komunity: Jsme občany druhé kategorie. In web Seznam Zprávy, 1. 7. 2021 (článek + nahrávka

Maďarským parlamentem prošel zákon, který vyvolal silné reakce napříč Evropou. Zákonodárci v čele s vládnoucí stranou Fidesz navrhli a rychle schválili legislativu, jež zakazuje jakýkoliv LGBT+ obsah pro děti do 18 let. Poslechněte si speciální epizodu podcastu Checkpoint přímo z Budapešti.

Co zákon znamená v praxi? Například to, že se o LGBT+ nebude smět učit ve školách, ale také to, že děti do osmnácti let by neměly vidět třeba filmy nebo seriály, kde vystupují LGBT+ postavy. To celé vláda Viktora Orbána zaobalila do širšího balíčku zákonů, kterými bojuje proti pedofilii. Tím prakticky hází celou LGBT+ komunitu do „stejného pytle“ se závažnou sexuální deviací. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)