Vlevo dole – Vlevo dole: Babiš se bojí Koudelky. Mají snad v BIS nějaké složky? (2021)

Premiér Babiš si velmi dobře uvědomuje riziko, které podstupuje vyhozením šéfa tajné služby Koudelky. Připravili Václav Dolejší aLucie Stuchlíková.

Natočeno 2021. Webová premiéra 4. 8. 2021  (Seznam Zprávy, 12:00 h.; 40 min.).

Lit.: Dolejší, Václav – Stuchlíková, Lucie: Vlevo dole: Babiš se bojí Koudelky. Mají snad v BIS nějaké složky? In web Seznam zprávy, 4. 8. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Proč Andrej Babiš, který se rád stylizuje do role silného politika, není schopen normálně a srozumitelně říct, jestli chce, aby Michal Koudelka skončil, nebo pokračoval v čele kontrarozvědky? Souvislostmi aktuální bitvy o ředitele Bezpečnostní informačními služby se zabývá aktuální epizoda politického podcastu Vlevo dole.

„Myslím, že premiér Babiš si velmi dobře uvědomuje riziko, jež podstupuje vyhozením šéfa tajné služby. Topolánkova vláda se takhle kdysi zbavila šéfa rozvědky Karla Randáka, který se pak mstil. Jeho zásluhou se třeba v médiích objevily fotografie z toskánské dovolené premiéra Topolánka s tehdejším šéfem ČEZ Martinem Romanem,“ říká reportér Václav Dolejší a dodává: „Co když i Koudelka má v šupleti nějaký spis třeba o Agrofertu?“

Premiér Babiš se v celé věci chová alibisticky. Prezidentu Zemanovi nedokáže na rovinu slíbit, že šéfa BIS vyhodí, jak si kromě Hradu přejí ještě Rusko a Čína. A stejně tak Michalu Koudelkovi neumí říct, jestli bude jako plnohodnotný šéf pokračovat v čele kontrarozvědky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)