Ptám se já – Alena Schillerová (2021)

Připravila Marie Bastlová. Editorka Eliška Dokulilová.

Hostem Ptám se já byla ministryně financí Alena Schillerová.

Natočeno 2021. Webová premiéra 22. 11. 2021 (Seznam Zprávy, 13:50 h.; 29 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Schillerová: Musíme znepříjemnit život neočkovaným. Lockdown není na místě. In web Seznam Zprávy, 22. 11. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Česko bojuje proti pandemii tvrdšími pravidly proti neočkovaným. Kvůli špatné situaci v nemocnicích se ale debatuje i nad znovuzavedením nouzového stavu. Je to na místě? (…)

Zatímco země zavádí přísnější pravidla pro vstup do služeb, restaurací nebo ubytování pro neočkované Čechy, začíná se hovořit i o možnosti, zda by neměl být znovu vyhlášen nouzový stav. Dnes o něm má na návrh ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha debatovat vláda. Podle Vojtěcha by měl stav nouze přinést lepší možnosti, jak personálně pomoci zatíženým nemocnicím. Ministr vnitra Jan Hamáček ale namítá, že pro takový krok nejsou dané zákonné požadavky.

„Já si vždy vyslechnu argumenty, zatím jsem je neslyšela. Četla jsem vyjádření hlavní hygieničky Svrčinové, že se na ně obrací zdravotnická zařízení, že mají nedostatek personálu a včera jsem slyšela zástupce nemocnic v televizi. Pokud budou argumenty takto zásadní, tak zvednu ruku pro nouzový stav,“ komentovala plánované jednání Schillerová. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)