Host Reportéra Tomáše Poláčka – Juliet Navrátilová (2022)

Připravil a moderuje Tomáš Poláček.

Hovoří Juliet Navrátilová.

Natočeno 2022. Webová premiéra 14. 1. 2022 (Reportér Magazín,

Lit.: Poláček, Tomáš: PODCAST: Tancovala jsem se smrtkou, křičela jak blázen, to mě uzdravilo. In web Reportér Magazín, 14. 1. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nikdy dřív žádné psychotropní látky neužívala, ale roku 2012 se jí změnil život. Juliet Navrátilové tehdy bylo jedenatřicet let – od devatenácti žila tato rodačka z Hané v Londýně, kde se stala oblíbenou průvodkyní turistů.

Už delší dobu měla potíže se zdravím, začalo to revmatoidní artritidou. „Šok ale přišel v těch jednatřiceti,“ vzpomíná v podcastu Host Reportéra, „kdy doktoři zjistili, že mám autoimunitní onemocnění lupus, jehož symptomem je mimo jiné nesmírná chronická únava.“

Lékaři upozornili na fakt, že zcela jistě dojde ke zhoršení kvality života, předepsali například kortikoidy, ale odjakživa velmi citlivá Juliet se rozhodla poslouchat své srdce, které velelo, ať prášky odmítne, odjede na delší dobu do Latinské Ameriky a zkusí se léčit tam.

V hodinu a půl trvajícím podcastu popisuje ceremoniály například s ayahuaskou, mexickými lysohlávkami nebo kaktusem San Pedro, kterých se následující dva roky intenzivně účastnila. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)