Dopolední host – Filip Titlbach (2022)

Moderuje Nikola Bojčev.

Natočeno 2022. Webová premiéra 25. 1. 2022 (Rádio Z, 13:58 h.; 15 min.).

Lit.: Kopa, Ondřej: Dopolední host – Jak média přistupují k tématu sexuálních menšin? Od 90. let jsme se posunuli, dále ale trvá určitá exotizace těchto lidí, říká novinář Filip Titlbach. In web Rádio Zet, 25. 1. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Novinář Filip Titlbach se dlouhodobě věnuje LGBTQ komunitě. „Už počítáme s tím, že ti lidé existují, co ale trvá dál, je určitá exotizace a sexualizace těch témat, pozornost je zaměřená na dva líbající se muže nebo ženy, stále ta sexualita, která vyvolává emoce,“ dodává novinář Filip Titlbach, který byl dopoledním hostem ve vysílání Rádia Z.

Na kolik mohou podle Titlbacha média za stereotypizaci sexuálních menšin? „Nedával bych jim takovou váhu. Mají svůj vliv a moc, ale myslím, že média jsou odrazem společnosti. My novináři nejsme jiní než kdokoliv ostatní. Myslím, že média odráží tu společnost, tak je to ale ve všech státech.“

Podle něho média například dělala chyby na začátku pandemie covid-19. „Covidová situace byla úplně stejně nová jak pro lékaře, pro běžné občany, tak i pro média. Není normální, že se najednou vzbudíš, přijdeš do práce a začne globální pandemie. Ptáš se, co to vůbec je, kdo mi odpoví na otázky.“ Dodává ale, že je správné mít otevřený přístup a přiznat si chybu. „Jako novinář musíš být důvěryhodný,“ říká Filip Titlbach. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)