Vlevo dole – Hedvábné požvýkání a nápad z fronty na kozy. Babišovy trable s dotacemi (2022)

Andrej Babiš vnímá své kauzy kolem dotací jako vykonstruované spiknutí s cílem vypudit ho z politiky. Čapím hnízdem vás provedou Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší.

Natočeno 2022. Webová premiéra 23. 3. 2022 (Seznam Zprávy, 12:00 h.; 49 min.).

Lit.: Stuchlíková, Lucie – Dolejší, Václav: Vlevo dole: Bude Babiš dělat prezidenta z vězení? In web Seznam Zprávy, 23. 3. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Tenhle týden patří průšvihářům. Jednomu velkému z opozice, druhému menšímu z vládní koalice. Na příkladech Andreje Babiše a Stanislava Polčáka se ukazuje, že i když dva politici nedělají totéž, výsledkem je ostuda. Téma pro politický podcast Vlevo dole.

Andrej Babiš se v jednom jediném dni dozvěděl, že o jednu dotaci přijde a kvůli druhé půjde před soud. Agrofert má vrátit 100 milionů za inovativní toastový chléb, který byl ale inovativní jenom podle Agrofertu (a Karla Havlíčka).

A po letech vyšetřování půjde český expremiér před soud v kauze Čapí hnízdo. „Tady se ukazuje, jak moc neplatí to známé – miliardář nejde do politiky krást, protože už má dost. Andrej Babiš, co se týče dotací, nemá nikdy dost,“ říká autorka podcastu Lucie Stuchlíková. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)