Respekt podcast – Odstřihnout se od ruského plynu? Kvůli Buče se to nestane (2022)

Připravila Hana Řičicová.

Hovoří Kateřina Šafaříková, zahraniční zpravodajka Respektu v Bruselu.

Natočeno 2022. Webová premiéra 4. 4. 2022 (Respekt.cz, 19 min.).

Lit: Řičicová, Hana: Odstřihnout se od ruského plynu? Kvůli Buče se to nestane. In web Respekt, 4. 4. 2022 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.: Podcast: Se zahraniční zpravodajkou Respektu v Bruselu Kateřinou Šafaříkovou o masakru na Ukrajině.

Po osvobození některých ukrajinských měst přicházejí zprávy o válečných zločinech vykonaných Putinovou armádou. Do zhruba čtyřicetitisícového města Buča v kyjivské oblasti se společně s ukrajinskou armádou dostali i zahraniční novináři. Z místa přinesli děsivá svědectví o vraždách civilistů, mučení a násilí páchaných i na ženách a dětech. Starosta města Buča mluvil o zhruba třech stovkách bezdůvodně a surově zabitých lidí, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj masakr označil za druhou Srebrenicu. Budou mezinárodní organizace jen přihlížet? A jaké hrůzy můžeme čekat třeba v desetkrát větším Mariupolu, který Putinova armáda stále obléhá?  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)