Letní punkta 1/?? (2021 – 2022)

Podcast připravují Klára Jirsová a Norbert Schmidt. Autoři jednotlivých dílů Petr Vizina, Petr Borkovec, Alena Scheinostová, Anna Beata Háblová, Josef Pleskot, Tomáš Sixta, Adam Borzič, Pavel Pola, Josef Prokeš, Michal Rataj a další. Hudba a mix Jan Trojan. Spolupráce Teresie Bečková.

Natočeno 2021-2022.  Webová premiéra 1. dílu 30. 6.  2021 (Spotify, 5 min.). K poslechu zde.

Obsah: 0. Letní punkta 2021 – Trailer – 1. Anna Beata Háblová: Šlapu do skal

Lit.: anonym: Petr Vizina: Radostník ve Všenorech. In web Spotify, 17. 8. 2022 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  „To zároveň vznešené i zpustlé místo na rozhraní Horních Mokropes a Všenor člověku připomene, že nikdy není jen nezúčastněný pozorovatel dějin. Vězí v dějinách až po uši, podobně jako vojevůdce Žižka zarostlý v křoví.“ (…)

Letní místopisný podcast platformy Dominikánská 8 vzniká ve spolupráci s Centrem teologie a umění při KTF UK v létě 2022.

Pozn: Volná série osobně laděných podcastů zve k letní návštěvě různých spirituálních míst v Čechách. Nečekejte ale žádné uměnovědné rozbory nebo kázání. Často půjde dokonce o místa, která neznáte, která ani nejsou na mapách. I když do několika slavných architektur také nahlédneme. Požádali jsme jednotlivé autory, aby si vybrali taková „punkta“, která jsou jim obzvlášť blízká a pokusili se přiblížit, v čem se jich dotkla, v čem pro ně spočívá jejich přitažlivá síla. Poslechnete si reportáže, úvahy, záznamy nálad a osobních postřehů od studánky s černým Kristem, z kamenného schodiště k jedné dietzenhoferovské kapli, nebo z převaděčské stezky či kamenné zídky šumavské Mariánské zahrádky… Letní místopisný podcast platformy Dominikánské 8 vzniká ve spolupráci s Centrem teologie a umění při KTF UK.

 

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)