Respekt, planeto! 1/5 (2023)

Odborníci na slovo vzatí a děti školou povinné rozebírají udržitelnost. Tedy způsob, jak se chovat k našemu prostředí všímavě a jak šetřit drahocenné zdroje, tak aby se nám tu všem dobře žilo. Ocení jej každý, kdo chce ušetřit peněženku a ruku v ruce s tím i naši planetu. Jedinou planetu, co máme! Občas není „easy“ se v záplavě informací vyznat a ještě horší je získat přehled, co vlastně dělat… Čekej šetřící tipy, triky & rady! Podcast pochází z dílny ČSOB a České asociace science center.

Moderuje student VŠ Lukáš Mada. Hovoří René Jirmus, doktorand Regionální geografie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého;     Kateřina Jaremčuková, magistra geografie z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého; Adam Stražovec, doktorand Regionální geografie na Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého.

Natočeno 2023. Webová premiéra všech dílu 16. 2. 2023 (PodBean). K poslechu zde.

Obsah: 1. Voda: Protože každá kapka se počítá – 2. Jídlo: Pestře, chutně, s rozumem – 3. Nákupy: Když je méně opravdu více – 4. Doprava: Tak kam, čím a jak vyrazit? – 5. Energie: Pěkně nabitá problematika.

Lit.: anonym:  Podcast Respekt, planeto! In web ČSOB, únor 2023 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.:  Podcast pochází z dílny ČSOB a připravili jsme jej především pro starší žáky ZŠ a mladší studenty SŠ. Ale ocení jej každý, kdo chce ušetřit peněženku a ruku v ruce s tím i naši planetu. Všechny epizody vznikly ve spolupráci s Českou asociací science center, stejně jako podcast Tvoje cesta #onlinem.

Všech 5 epizod moderuje energický student VŠ Lukáš Mada a v jednotlivých dílech odborníci na slovo vzatí a děti školou povinné rozebírají udržitelnost. Tedy způsob, jak se chovat k našemu prostředí všímavě a jak šetřit drahocenné zdroje, tak aby se nám tu všem dobře žilo. Čekej šetřicí tipy, triky & rady!

A proč tu vůbec podcast je? Ukazuje se, že přece jen nějaký ten vliv lidé na klima na naší planetě mají. Na jediné planetě, co máme! Občas ale není „easy“ se v záplavě informací vyznat a ještě horší je získat přehled, co tedy vlastně dělat… Takže vypnout social, dát sluchátka a uši k poslechu nastražit!   (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)