Pravda vítězí – Zemědělci, krize, Veleba, zdražování… Stručný průvodce apokalypsami, které se nekonaly (2024)

Rohlík za pět set, topení parketami. Průvodce apokalypsami, které se nedostavily. Připravili Robert Čásenský a Michal Musil.

Natočeno 2024. Webová premiéra 28. 3. 2024 (Magazín Reportér, 36 min.).

Lit.: Čásenský, Robert – Musil, Michal: PODCAST: Rohlík za pět set, topení parketami. Průvodce apokalypsami, které se nedostavily. In web Magazín Reportér, 28. března 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Některé organizace farmářů říkají, že české zemědělství už prakticky neexistuje. Když se ale podíváte na titulky posledních třiceti let, zjistíte, že zemědělství zkrachovalo už dříve a mnohokrát – vystupoval tak mimo jiné i Jan Veleba, když byl šéfem Agrární komory. Apokalyptické předpovědi, které nevyjdou, však nevydávají pouze zemědělští funkcionáři. Koncem loňského roku jsme slýchali, že se na Česko řítí velké zdražování potravin a elektřiny. Nestalo se. Další, 47. díl politického podcastu magazínu Reportér Pravda vítězí od Roberta Čásenského a Michala Musila.

Skončíme všichni hladoví s rohlíkem za pět set? Kolikrát se už nenaplnily apokalyptické vize? Heslo zemědělce Veleby: kdo nekňučí, není Čech. Bude jednou s Andrejem Babišem obdělávat poslední políčko Agrofertu? O tom všem byla řeč v dalším díle politického podcastu magazínu Reportér Pravda vítězí.

Již od roku 1996

„Zemědělcům dochází dech i trpělivost! Potíže s odbytem mléka mohou přerůst krizi celého agrárního sektoru! Zemědělci jsou zklamáni, stát je nechal napospas!“

„Prosím? Ty ses přidal k farmářským protestům a budeš jezdit před Úřad vlády na traktoru?“

„Já jen citoval titulky, všechny jsou staré, některé dokonce hodně. Našel jsem je v mediálním archivu Newton. Ten první, že zemědělcům dochází dech i trpělivost, je z roku 1996… Podle titulků totiž české zemědělství už prakticky zkrachovalo a od té doby krachuje v cyklech dále.“ (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)