Vlevo dole speciál – Kongres ODS: Plácání po ramenou a všechno při starém (2024)

Vedení ODS bezpečně obhájilo posty. Protikandidáti tentokrát chyběli. Reportáž z kongresu ODS připravili Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší.

Natočeno 13. 4. 2024. Webová premiéra 15. 4. 2024 (Seznam Zprávy, 7:30 h.; 54 min.).

Lit.: Stuchlíková, Lucie – Dolejší, Václav: Reportáž Vlevo dole: Na omlazení ODS stojí fronta, dostane se ale ke slovu? In web Seznam Zprávy, 15. 4. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jak zaujmout mladé voliče a jak zmodernizovat stranu – těmito otázkami si na víkendovém sjezdu ODS lámaly hlavy stovky delegátů. Jestli se jim povedlo tuto záhadu rozluštit, zkoumají v reportáži autoři podcastu Vlevo dole.

Na omlazení a modernizaci ODS pracují rovnou tři organizace: projekt Česko plus, Mladá ODS a Mladí konzervativci. O důležitosti prvovoličů plamenně hovořili šéf Senátu Miloš Vystrčil nebo europoslanec Alexandr Vondra.

„Mladí straníci ale paradoxně téměř nedostali slovo. Celou sobotu se u pultíku střídali jen funkcionáři a ministři, kteří se chválili, jak to dělají dobře. A prostor pro řadové straníky se otevřel až před devátou hodinou večer, tedy v čase, kdy už nikdo nemá energii,“ říká Lucie Stuchlíková. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)