Šťastný podcast – Senioři, podpůrci eutanázie a UFO. Koho pošlete do Bruselu (2024)

Šťastný podcast o eurovolbách. Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Natočeno 2024. Webová premiéra 22. 4. 2024 (Seznam Zprávy, 20:10 h.; 54 min.).

Lit.: anonym: Šťastný podcast: Senioři, podpůrci eutanázie a UFO. Koho pošlete do Bruselu. In web Seznam Zprávy, Koho můžete volit, když nechcete velké strany, a jaké novinky hlásí mladí v ODS, o tom je dnešní Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Volby do Evropského parlamentu jsou specifické v mnoha ohledech. Jednak pro zisk volebního příspěvku ze státní kasy stačí pouhé jedno procento hlasů, což při tradičně nízké volební účasti znamená, že vás musí volit jen asi 24 tisíc lidí. Specifické jsou ale třeba také tím, že oproti volbám do Poslanecké sněmovny můžete kroužkovat pouze dva ze svých kandidátů. A u některých stran se ani to nedoporučuje.

„Když si vezmeme koalici SPOLU, tak v té se naprosto zakázalo kroužkování nejpozději od zcela dobrovolného odchodu Hayata Okamury z kandidátky. Pokud někoho vykroužkujete a ten člověk se tam dostane třeba nedejbože na úkor Saši Vondry, tak ho najdou mrtvého. Takže to prosím vás nedělejte,“ apeluje Konstantin Sulimenko.

„Ale myslím, že se zrovna Alexandr Vondra nemusí bát, zvlášť jestli Marek Benda opět rozešle SMS na jeho podporu, jak to udělal už minule, když se do parlamentu dostal z nějakého 15. místa. Na druhou stranu koalice SPOLU je dobrý příklad, protože tam si můžete na jedné kandidátce zvolit v podstatě jakýkoliv názor, takže jestli u něčeho váháte, můžete to takhle vyvážit,“ glosuje Jindřich Šídlo. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)