5:59 – Neférové „flipování“: Byznys na hraně etiky i zákonů (2024)

Připravila Barbora Sochorová. Editor a koeditor Matěj Válek, Eduard Freisler. Sound design Ursula Sereghy. Hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: Seznam Zprávy, archiv reportéra Seznam Zpráv Byznys Daniela Nováka, YouTube – Československý nemovitostní podcast (@nemovitostnipodcast), YT – CENTURY 21 Česká republika (@century21ceskarepublika14).

Hovoří reportér Seznam Zpráv Byznys Daniel Novák.

Natočeno 2024. Webová premiéra 18. 6. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 32 min.).

Lit.: Sochorová, Barbora: „Nájezdy“ na nemovitosti: Častým cílem jsou zranitelní lidé, líčí reportér. In web Seznam Zprávy, 18. 6. 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Mnozí Češi s podíly v nemovitostech se stávají cílem dravých obchodníků s realitami. Takzvané flipování se ale v podání spekulantů může pohybovat na hraně dobrých mravů i tuzemských zákonů. V 5:59 líčí jejich praktiky reportér Seznam Zpráv Byznys Daniel Novák, který se na fenomén zaměřil. (…) 

V tuzemsku se rozmáhá rychloobrátkové obchodování s podíly v nemovitostech. Takzvané flipování obecně zákony neporušuje. Jak ale Seznam Zprávy upozornily, v tuzemsku dochází také k případům, které se podle oslovených právníků pohybují na hraně zákona. A to hlavně pokud je vlastník podílu nucený k prodeji za pomoci nátlaku a neférových praktik. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)