Výtah Respektu – Čekání na exemplární rozsudek a možnou výměnu. V Rusku začal proces s Gershkovichem (2024)

Připravil Štěpán Sedláček.

Hovoří Ondřej Kundra.

Natočeno 2024. Webová premiéra 26. 6. 2024 (Respekt.cz, 17:00 h.; 14 minut).

Lit.: Sedláček, Stěpán: Čekání na exemplární rozsudek a možnou výměnu. V Rusku začal proces s Gershkovichem. In web Respekt.cz, 26. 6. 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Výtah Respektu: Souhrn dne a rozhovor s Ondřejem Kundrou o případu amerického novináře deníku WSJ obviněného v Rusku ze špionáže.

„Rusko ukázalo, že chce dál pokračovat v kriminalizaci nezávislého a kritického amerického novináře. Případ se posunul do soudního stádia. Nepochybuju o tom, že v něm padne trest, který může být vysoký, a Rusko ho potom využije v politické hře,“ říká Ondřej Kundra. Za jakého ruského občana zadrženého v zahraničí by mohlo chtít Evana Gershkoviche posléze vyměnit? O co dalšího se kolem případu s dvatřicetiletým amerických novinářem hraje? A na jaké další vězněné (nejen) žurnalisty a žurnalistky v Rusku bychom neměli zapomínat? Nejen o tom mluví Ondřej Kundra ve Výtahu Respektu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)