5:59 – Kdo byl vrah z Filozofické fakulty (2024)

Připravila Barbora Sochorová. Editor a koeditor Matěj Válek, Dominika Kubištová. Sound design David Kaiser. Hudba Martin Hůla.

Hovoří investigativní reportérka Seznam Zpráv Kristina Ciroková.

Natočeno 2024. Webová premiéra 4. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 25 min.).

Lit.: Sochorová, Barbora: Vrah z fakulty: Policie se kloní k verzi, že telegramový účet byl jeho. In web Seznam Zprávy, 4. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V minulých měsících se dvě soudní znalkyně z oboru psychologie a psychiatrie zabývaly jednou z nejtragičtějších událostí novodobé české historie: Střelbou na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a motivy muže, který za ní stál. Co zjistily, popsaly ve svých posudcích. (…)

Neměl z ničeho radost, cítil prázdnotu, byl emočně plochý, ale netrpěl duševní chorobou. Tak v posudcích popsaly střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Davida K. soudní znalkyně z oboru psychologie a psychiatrie Ludmila Čírtková a Gabriela Leblová. Dospěly k názoru, že klíčovou roli pro jeho činy sehrála jeho komplikovaná osobnost – jak se totiž shodly, muž trpěl smíšenou poruchou osobnosti se schizoidními, narcistními a disociálními rysy.

Odbornice se opřely o výpovědi svědků, spolužáků, kolegů z práce nebo také rodiny Davida K. a zároveň o poznámky psychiatričky a psycholožky, ke kterým dříve docházel. Zjištění pak popsaly na dohromady zhruba 200 stranách posudků. Právě ty prostudovala investigativní reportérka Seznam Zpráv Kristina Ciroková, které se zároveň podařilo kontaktovat několik lidí, již Davida K. znali. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)