Respekt podcast – Zuzana Čaputová: Svoboda je esencí kultury. Její označování slovenskými totemy svědčí o nízkém sebevědomí vlády (2024)

Záznam diskuse v Mahenově divadle v Brně. Moderuje Matúš Kostolný, šéfredaktor Denníku N.

Hovoří prezidentka SR Zuzana Čaputová a šéfredaktor Respektu Erik Tabery.

Natočeno 4. 9. 2024 (Brno, Mahenovo divadlo, 19:00 – 20:30 h.). Webová premiéra 7. 9. 2024 (Respekt.cz, 78 min.).

Lit.: Sedláček, Štěpán: Čaputová: Svoboda je esencí kultury. Její označování slovenskými totemy svědčí o nízkém sebevědomí vlády. In web Respekt.cz, 7. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Debata se Zuzanou Čaputovou a Erikem Taberym o jejich knižním rozhovoru Neztratit se sama sobě. V Národním divadle Brno moderoval Matúš Kostolný (…).

Je to unikátní pohled do nejvyšších pater politiky, ale především do světa člověka, který se musí vypořádávat s těžkými soukromými i politickými situacemi. Je v nich proto silně zastoupen rozměr, který je zajímavý a mnohdy inspirující i pro lidi, kteří se politikou jinak tolik nezabývají. Řeč je o knižním rozhovoru šéfredaktora týdeníku Respekt se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Jak se začal odvíjet příběh knihy v Brně? Proč se rozhodli namluvit její audioverzi? Jak oba hodnotí kulturní politiku vlády Roberta Fica i vztahy mezi oběma státy a poslání politiků. Nejen o tom debatovali v Mahenové divadle. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)