5:59 – Harris (a Taylor Swift) vs. Trump: Kdo vyhrál debatu (2024)

Připravila Kateřina Šafaříková. Editor a koeditor Dominika Kubištová, Pavel Vondra. Sound design David Kaiser. Hudba Martin Hůla. Zdroj audioukázek: youtubeový kanál ABC News.

Hovoří americká zpravodajka Deníku N Jana Ciglerová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 12. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 25 min.).

Lit.: Šafaříková, Kateřina:  Novinářka o Taylor Swift v amerických volbách: „Každého si namaže na chleba“. In web Seznam Zprávy, 12. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Pro Donalda Trumpa to rozhodně nebyl úspěšný večer. V první přímé konfrontaci s jeho soupeřkou v listopadových prezidentských volbách, viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, se mu dařilo výrazně méně než v předchozí televizní debatě se současným prezidentem Joem Bidenem. A pak mu uštědřila další ránu popová hvězda Taylor Swift, když oznámila, že se rozhodla podpořit ve volbách právě jeho soupeřku. (…)

Podle naprosté většiny předpovědí a předvolebních průzkumů slibují nadcházející volby mimořádně těsný souboj. I proto se každé zaváhání a zakolísání ve finiši kampaně počítá dvojnásob. Debatu sledovala i americká zpravodajka Deníku N Jana Ciglerová, podle níž Donald Trump nepodal o nic slabší výkon než v debatě s Bidenem, kdy byl hodnocen jako jednoznačný vítěz.

„Spíš to ukázalo na to, že proti němu tentokrát stál někdo jiný. Stála proti němu žena nebělošské barvy pleti – což u Donalda Trumpa může hrát roli a v minulosti hrálo – a navíc to je o 20 let mladší žena, která přece jenom působila mladistvěji, a to nejenom v těch názorech, ale i v tom způsobu, jakým je prezentovala,“ uvedla novinářka v rozhovoru pro podcast 5:59. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)