Podcast Reportéra – Jsem vděčná za to, že rozvod neznamenal konec naší kapely, říká Bára Ungerová ze skupiny DVA (2024)

Připravil Tomáš Poláček.

Hovoří zpěvačka Bára Ungerová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 20. 9. 2024 (Reportér Magazín, 72 min.).

Lit.: Poláček, Tomáš: Jsem vděčná za to, že rozvod neznamenal konec naší kapely, říká Bára Ungerová ze skupiny DVA. In web Reportér Magazín, 20. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ještě v polovině minulé dekády jelo hudební duo DVA dlouhé světové turné, ale potom se začalo vytrácet. Vystupovalo sporadicky, nevydávalo desky, nikdo netušil, jestli a jak se vrátí. Ani oni dva to nevěděli, ale teď jsou zpět ve velkém stylu.

Honza Kratochvíl s Bárou Ungerovou vydávají po deseti letech ticha své čtvrté, vynikající, radostné album jménem Piri Piri.

„V tom mezidobí se toho spousta změnilo,“ vypráví v dalším díle podcastu Host Reportéra zpěvačka Bára Ungerová. „Dnes už si neumím představit, že bychom zase koncertovali dlouhé měsíce po celém světě, ale klidně bych brala nějaké menší turné například po Americe. Představuju si to samozřejmě tak, že bychom si na tu šňůru vzali s Honzou taky svoje rodiny a pojali to hlavně jako výlet…“

Bára je v podcastu nečekaně otevřená. Vypráví mimo jiné o zvláštní situaci, která by většinu jiných kapel zničila, ale DVA ji před deseti lety přežili. Bára s Honzou byli manželé a právě tehdy se rozváděli. Po celou dobu ale zůstali přáteli a na hudební tvorbu neměl rozpad vztahu vliv. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)