5:59 – Václav Dolejší o divokém koaličním rozvodu (2024)

Připravila Barbora Sochorová. Editor a koeditor Pavel Vondra, Matěj Válek. Sound design Ursula Sereghy. Hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: ČT24.

Hovoří politický reportér Seznam Zpráv a spoluautor podcastu Vlevo dole Václav Dolejší.

Natočeno 2024. Webová premiéra 25. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 22 min.).

Lit.: Sochorová, Barbora: Chaos a bizár, popisuje situaci ve vládní koalici reportér. In web Seznam Zprávy, 25. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Rok před volbami do Poslanecké sněmovny nakročila česká politika do vládní krize. Po rozhodnutí premiéra Petra Fialy, který už ve svém kabinetu nechce šéfa Pirátů Ivana Bartoše, zřejmě končí vládní spolupráce na dosavadním půdorysu. Co se to na politické scéně odehrává? Situaci analyzujeme s politickým reportérem Seznam Zpráv Václavem Dolejším. (..)

Po bezmála třech letech společného vládnutí se pětikoaliční kabinet otřásl v základech. Zatímco v úterý dopoledne ještě politickému dramatu navenek napovídalo máloco, o pár hodin později už byl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš na nuceném odchodu z vlády a od „jeho“ Pirátů zněla na adresu premiéra Petra Fialy (ODS) nebývale ostrá kritika.

To vše ve chvíli, kdy do řádného termínu voleb do Poslanecké sněmovny zbývá už jen zhruba rok. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)