Respekt podcast – Slovensko si nenecháme vzít. Chceme pomáhat i ze zahraničí (2024)

Podcast z veřejné debaty připravil Štěpán Sedláček. Moderuje Tomáš Brolík.

Hovoří kreativní ředitel strategické komunikace vlády ČR Jozef Dobrík a Andrea Michalcová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 18. 9. 2024 (Respekt.cz, 57 minut).

Lit.: Sedláček, Štěpán – Brolík, Tomáš: Slovensko si nenecháme vzít. Chceme pomáhat i ze zahraničí. In web Respekt.cz, 18. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  S Andreou Michalcovou a Jozefem Dobríkem o tom, proč tolik lidí opouští Slovensko a stěhuje se do Česka.  (…)

„Občanská společnost na Slovensku zažívá velké útoky. Je velmi rozdělená a bojí se o přežití. Tato vláda nevládním organizacím škrtla většinu financování z různých grantů a vylučuje občanskou společnost z participace na věcech veřejných,“ říká Andrea Michalcová, která Slovensko opustila po střední škole a v Česku vede nevládní neziskovou organizaci Centrum pro informovanou společnost. „Vztahy mezi Českem Slovenskem jsou v principu velmi dobré. Slováci jsou v Česku podle dat nejoblíbenější menšinou,“ podotýká kreativní ředitel strategické komunikace vlády ČR Jozef Dobrík, který sám pochází ze Slovenska. Co všechno znamená skutečnost, že tolik lidí opouští Slovensko a stěhuje se do Česka i dalších zemí? Jaké mají motivace? A co říkají na přesun prestižní bezpečnostní konference GLOBSEC z Bratislavy do Prahy? Nejen o tom diskutovali na Debatě s Respektem v Knihovně Václava Havla pod taktovkou zástupce šéfredaktora Tomáše Brolíka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)