5:59 – Zvláštní vydání: Jak to Skopeček překombinoval (2024)

Jan Skopeček rozehrál velkou hru. Může se mu to vrátit ve zlém, soudí komentátor Václav Dolejší.  Připravila Barbora Sochorová. Editor Pavel Vondra. Sound design David Kaiser. Hudba Martin Hůla.

Hovoří politický reportér a komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší.

Natočeno 2024. Webová premiéra 25. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 17:59 h.; 20 min.).

Lit.:  Sochorová, Barbora: Dolejší: Skopeček to překombinoval, už z toho nemůže vyjít dobře. In web Seznam Zprávy, 25. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Vládní krize, která vypukla v úterý po poledni, na chvíli zastínila vyjednávání o krajských koalicích. Jedno z nejnapínavějších se odehrává ve Středočeském kraji, kde volby vyhrálo hnutí ANO, druzí skončili Starostové a až třetí koalice SPOLU. I když by mohlo pokračovat spojenectví na vládním půdorysu, lídr kandidátky SPOLU Jan Skopeček jedná i s ANO. Co všechno je ve hře? A co to může způsobit? (…)

Žádný jiný kraj nemá takové zastoupení v Poslanecké sněmovně jako ten Středočeský. Tamních 26 mandátů převyšuje i hlavní město Prahu. A to není jediné jeho specifikum, jak ve zvláštním vydání podcastu 5:59 připomíná politický reportér a komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší.

„Pětikoalice odsud čerpala ve (sněmovních) volbách 2021 opravdu hodně hlasů. A i v těchto (krajských) volbách jsme viděli, že speciálně ten prstenec kolem Prahy, tedy okresy Praha-východ a Praha-západ, zvrátily ten výsledek právě ve prospěch Starostů a koalice SPOLU tak, že má nakonec většinu v zastupitelstvu, přestože první na pásce bylo hnutí ANO,“ vysvětluje Dolejší, který je také spoluautorem podcastu Vlevo dole. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)