Mediální cirkus – Václav Smolek (2024)

Připravila Marie Bastlová.

Hovoří mluvčí vlády Václav Smolek.

Natočeno 2024. Webová premiéra 28. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 10:00 h.; 43 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Video s Nutellou byl zlomový moment, říká mluvčí vlády. In web Seznam Zprávy, 28. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Přál bych si, aby měli lidé vládu rádi, říkal Václav Smolka, když na podzim 2021 nastupoval na post mluvčího vlády. To se mu ale příliš nedaří, viděno optikou průzkumů nebo nedávných voleb. A ministři špatné výsledky s oblibou vysvětlují špatnou komunikací.

„Ze začátku jsem z toho byl opravdu špatný, ale teď mám pocit, že kritika té komunikace se postupem času sama trošku vyprazdňuje,“ říká k tomu šéf tiskového odboru vlády Václav Smolka, který byl hostem nejnovějšího dílu podcastu Mediální cirkus, jenž byl natočen ještě před krajskými a senátními volbami.

Smolka nastoupil na Úřad vlády na podzim 2021, tehdy mu bylo pouhých 28 let. S ODS ale spolupracoval už dlouho, byl mluvčí strany a navíc její člen. V Mediálním cirkusu vypráví o tom, jaké to je dělat mluvčího, jak funguje s novináři, jak bral kritiku videa s Nutellou i proč vzal post mluvčího tak mladý. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)