Verše – Hororová báseň (2023)

Marcel Lacko. Verše.

Recituje Miroslav Kolbašský.

Natočeno 2023. Premiéra 9. 11. 2023 (SRo Rádio Devín, 15:50 h.). Repríza 30. 1. – 5. 2. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Ak je láska dobrou témou poézie, nemôže ňou byť aj poézia samotná? Marcel Lacko nad ňou nosom neohŕňa. Jeho tvorba je už dlho skúmaním toho, aké sú hranice sebareferenčnosti textu. Tak prečo by nenapísal báseň o tom, aké je podpisovať sa, či písať hororovú báseň? (anotace)

Lit.: Šaráková, Lucia: Sedem dní literárnej mystiky a fantastiky. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera,  26. 1. 2024 (článek). – Cit.:  Literárna fantastika, teda špecifické literárne žánre resp.subžánre na vás čakajú na Litere tento týždeň. Hoci sú menej konvenčné, sú stále veľmi populárne medzi knižnými čitateľmi a fanúšikmi atmosféry, ktorá vás unesie do iných svetov. Poslucháči Litery sa môžu tešiť na rôzne diela v žánroch sci-fi, fantasy, horor či mysteriózny thriller (alebo s ich prvkami). (…)

Ak je láska dobrou témou poézie, nemôže ňou byť aj poézia samotná? Marcel Lacko nad ňou nosom neohŕňa. Jeho tvorba je už dlho skúmaním toho, aké sú hranice sebareferenčnosti textu. Tak prečo by nevytvoril verše o tom, aké je to písať Hororovú báseň? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)