Verše – Venované C (Verše – Věnováno C, 2010)

Philip Whalen. Verše. Překlad Marián Andričík.

Recituje Stanislav Král.

Natočeno 2010. Repríza 18. – 24. 7. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Alternatívny týždeň. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 15. 7. 2024 (článek). – Cit.: Tento týždeň bude na Litere venovaný rôznym pohľadom na pojem alternatíva, ale budeme tiež spomínať na úspešné Slovenky – tou prvou je spisovateľka, dramatička, autorka literatúry pre deti a mládež, divadelných a rozhlasových hier, dramatizácií, filmových a televíznych scenárov i prekladov z češtiny – Hana Zelinová. Práve 20. júla si pripomíname 110. výročie jej narodenia. Rovnako si pripomenieme nezabudnuteľný prejav herečky Evy Krížikovej, ktorá by 15. júla oslávila 90. narodeniny. (…)

Vypočujte si tiež poéziu beatnického básnika Philipa Whalena. Je ďalším z básnikov-ekológov, ktorí sa kriticky stavajú k hodnotám pretechnizovanej americkej spoločnosti a svojím životom i tvorbou ponúkajú alternatívu vo forme existencie v symbióze s prírodou a ustavičného sebapoznávania. Verše s názvom Venované C preložil Marián Andričík. Recituje Stanislav Král. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)