Verše – Prosba (2009)

Ján Švantner. Báseň.

Recituje Štefan Kožka.

Natočeno 2009. Repríza 13.- 19. 8. 2024 (SRo 8 Rádio Litera) k nedožitým 70. narozeninám Štefana Kožky.

Lit.: Šaráková, Lucia: Týždeň s Jánom Johanidesom. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 10. 8. 2024 (článek). – Cit.: Tento týždeň si na Litere pripomenieme významného slovenského prozaika a esejistu Jána Johanidesa. Rodák z Dolného Kubína by 18. augusta oslávil svoje 90. narodeniny. (…) Nebudú chýbať pásma o živote a diele J. Johanidesa, ale ani výber z jeho úvah a myšlienok. August tohto roku sa nesie zároveň v znamení 80. výročia Slovenského národného povstania. Aj my na Litere tejto udalosti venujeme špeciálnu pozornosť. Čakajú na vás viaceré relácie, ktoré reflektujú SNP z rôznych pohľadov. A spomenieme si i na Medzinárodný deň ľavákov či nedožité jubileum herca Štefana Kožku.

(…) A neobídeme ani herca Štefana Kožku, ktorý by 11. augusta tohto roku oslávil svoje 70. narodeniny. V jeho podaní si vypočujete verše slovenského básnika Jána Švantnera pod názvom Prosba.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)