Oko (2015)

Ignát Herrmann. Kdo sleduje jediného dědice bohatého obchodníka Čapelského? Hororově laděný příběh z pera známého pražského romanopisce. Připravil Dominik Mačas. Režie Miroslav Buriánek.

Účinkuje Josef Nechutný.

Nastudoval ČRo Plzeň v roce 2015. Premiéra (?) 25. 4. 2015 (ČRo 3 Vltava, 11:30 h.; 30 min). Repríza 19. 9. 2022 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.).

Lit.: anonym: Ignát Herrmann: Oko. In web ČRo 3 Vltava, duben 2015 (anotace). – Cit.: Klasickou povídku na nedělní dopoledne jsme pro vás tentokrát vybrali z díla známého pražského romanopisce a humoristy Ignáta Herrmanna. Ale pozor, nečeká vás žádná kondelíkovština, ale mrazivý až hororový příběh. Na statku starého mládence a štědrého mecenáše Čapelskéno se sjíždí společnost na silvestrovskou oslavu. Když mine půlnoc, začne hostitel vyprávět svůj životní příběh. Hlavní roli v něm má děsivá epizoda o tajemném oku neznámého, který v noci skrz dveřní kukátko nahlíží do Čapelského pokoje. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)