Zamilovaná dvojka – Láska nenaplněná (2017)

Milostné dialogy ze světové i české literatury vybrala a sestavila Eva Lenartová. Režie Simona Nyitrayová.

Účinkují Lada Bělašková, David Viktora a Josef Kaluže.

Nastudovala Ostrava v roce 2017. Premiéra 4. 3. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.). Repríza 29. 7. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h).

Lit.: Lenartová, Eva: Zamilovaná dvojka: Láska nenaplněná. In web ČRo 2 Praha, březen 2017 (článek). – Cit.: Jednou z nejznámějších nenaplněných lásek je určitě láska Cyrana k Roxaně. Milostné dialogy ze Cyrana, Velkého Gatsbyho a dalších.

Nenaplněnou lásku nejspíš zažil každý. Minimálně tu ke spolužákovi z mateřské školy nebo k paní učitelce. Jsou ale i tragičtější příběhy. A ty se dostávají prostřednictvím románů a dramat do našich srdcí a do literární historie. Není jich málo, bývají totiž zajímavější, než lásky dovedené ke šťastným koncům.

Kdo po poslední oponě v Rostandově hře Cyrano z Bergeracu potají neutírá slzy, bývá považován za cynika. K Cyranovi se přidá Newland Archer, hrdina románu Věk nevinnosti. A trojici doplní Gatsby, který i když byl Velký, svému štěstí taky nedošel.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)