Moje příliš divoká řeka (2018)

Tereza Semotamová. Povídka české spisovatelky a překladatelky o jedné české spisovatelce a jejím dobrodružství s překladem. Z autorčina rukopisu připravila Klára Fleyberková. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkuje Zuzana Kajnarová-Říčařová.

Natočeno 2018. Premiéra 11. 2. 2019 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h.) v cyklu Současná povídka.

Lit.: Fleyberková, Klára: Tereza Semotamová: Moje příliš divoká řeka. In web ČRo 3 Vltava, 11. únor 2019 (článek). – Cit.: O jedné české spisovatelce a jejím dobrodružství s překladem. Originální próza z rukopisu scenáristky, autorky rozhlasových her a pásem, spisovatelky a překladatelky Terezy Semotamové. Poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

Mladé děvče se ocitne na konci slepé uličky svého života, a tak se rozhodne, že bude žít ve skříni z jednoho velkého nábytkářského řetězce. To je zápletka knihy, kterou Tereza Semotamová nazvala lakonicky Ve skříni a před nedávnem vydala v nakladatelství Argo. Jde o její druhý román.

Ten první napsala spolu s Jakubem Vítkem pod názvem Počong aneb O pinoživosti lidské existence. Její jméno se ale objevilo i v tirážích řady dalších svazků – mimo jiné totiž také překládá z němčiny. Přímo pro rozhlas teď napsala povídku o jedné literátce, jejíž román se má dočkat překladu do španělštiny. Čeho se má dočkat sama hrdinka, to zodpoví text Moje příliš divoká řeka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)