O vreckovke, ktorá vedela čarovať (O kapesníku, který uměl čarovat, 1979)

Blanka Jirásková. Pohádka pro nejmenší. Dramaturgie Viera Janusová. Režie Magda Grandtnerová.

Vypráví Jela Lukešová.

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava v roku 1979. Repríza 11. 3. 2020 (SRo 9 Rádio Junior, 10 min.).

Lit.:  Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Týždeň princov a princezien. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 9. 3. 2020 (článek). – Cit.: „Bolo raz jedno káľovstvo“ je asi najrozprávkovejší začiatok rozprávok, aký kedy ľudia vymysleli. Tak tento týždeň sa do týchto kráľovstiev pozrieme, aby sme tu našli princezné všetkého druhu, napríklad stratené, žabie, plaché ale aj také, ktoré sa ku svojim pytačom nesprávajú práve najlepšie. Našťastie sú tu aj múdri princovia, jeden si dokonca hovorí Drozdia brada a vôbec, nebudeme prezrádzať, veď počúvajte! (…)

Bolo jedno kráľovstvo a v ňom šťastne a veselo žil malý princ Jakubko. Šťastný a veselý však bol len dovtedy, kým sa nezačal učiť písať. Písanie nemal rád zo všetkého najviac. Vždy sa pred ním snažil ukryť, ale v paláci ho vždy našli. Jedného dňa však našiel kockovanú vreckovku, ktorá sľúbila, že mu splní želanie. Najskôr si však do nej musí fúknuť s poriadnou nádchou… Aj dnes vysoko aktuálnu rozprávku napísala Blanka Jirásková v roku 1979. O vreckovke, ktorá vedela čarovať vám vo vysielaní pre najmenších porozpráva Jela Lukešová. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)