Harapanda (1977)

František Langer. Povídka o touze vyjet ze starých kolejí a uniknout jednotvárnosti života. Režie Hana Kofránková.

Čte Karel Hlušička.

Natočeno 1977. Obnovená premiéra 5. 7. 2020 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.; 30 min). Repríza 5. 7. 2020 (ČRo 3 Vltava, 23.00 h.).

Lit.: Mačas, Dominik: František Langer: Harapanda. O touze vyjet ze starých kolejí a uniknout jednotvárnosti života. In web ČRo 3 Vltava, 5. červenec 2020 (článek). – Cit.: (…) Povídka Harapanda dostala svůj název podle vagónové osady na okraji Prahy, odkud také pochází hlavní hrdina – obyčejný, avšak jazyky nadaný úředník, který nezná nic jiného než malý vyřazený vagón, kde bydlí, a malý úřad, kde pracuje. Tento život ho ale nenaplňuje a rozhodne se využít příležitosti nuceného volna a odjet do Hamburku. To mu však nestačí a rozhodne se, že z Hamburku popluje tak daleko, až nebude moci dál. Protože ale potřebuje vydělat nějaké peníze, je nucen se v Hamburku na chvíli usadit. Povede se mu našetřit na další cestu? Dokáže se vyvázat ze stereotypu běžného dne? Může nás cestování osvobodit od všech všedních těžkostí, anebo sami sobě neutečeme?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)