Kocour školníkem (2020)

Michaela Klevisová. Povídka. Mistr zvuku Ondřej Franěk. Dramaturgie Martina Toušková. Režie Jakub Doubrava.

Čte Kamila Šmejkalová.

Nastudoval ČRo Plzeň v roce 2020. Premiéra 5. 9. 2020 (ČRo Plzeň, 18:04 h.) v cyklu Povídkové čtení na víkend. Repríza 13. 9. 2020 (ČRo České Budějovice, 9 min.) v cyklu Čtení na neděli.

Lit.: anonym: Michaela Klevisová: Kocour školníkem. In web ČRo České Budějovice, 14. září 2020 (článek). – Cit.: Příběh o mladé učitelce, starém školníkovi a jeho čtyřnohém příteli panu Buchtovi. Odehrává se v babím létě na jedné základní škole v Plzni. Jeho autorkou je současná spisovatelka Michaela Klevisová. (…)

Michaelu Klevisovou možná znáte jako autorku detektivek. Před pár týdny jí vyšel detektivní román s názvem Drak spí. Povídka Kocour školníkem je ale z jiného ranku.

Text povídky vyšel v roce 2016 v povídkové knize s názvem Štěstí je zadarmo. Je to takové příjemné čtení o touze po štěstí, o hledání přátel v novém domově a také o jednom nadmíru šikovném a nepostradatelném kocourovi…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)