Silvestr v Istanbulu (2020)

Kateřina Rudčenková. Z autorčina rukopisu pro rozhlas připravila Ivana Myšková. Režie Peter Gábor.

Účinkuje Alena Sasínová-Polarzcyk.

Natočeno 2020. Premiéra 31. 12. 2020 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.; 26 min.).

Lit.: Myšková, Ivana: Kateřina Rudčenková: Silvestr v Istanbulu. In web ČRo 3 Vltava, 31. prosinec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Lidské bytí je strastné a neuspokojivé. Všechno zaniká. Tak jako vztah mezi A. a M.   (….)

„Slavit Silvestr mezi lidmi, kteří nám nejsou blízcí, s nimiž nemáme společnou řeč ani kulturu, se ukázalo jako skličující,“ píše Kateřina Rudčenková ve své dosud v úplnosti nepublikované povídce Silvestr v Istanbulu. Konec roku může předznamenat konec vztahu, který se dosud jevil jako jistý a jediný možný. I když procestujeme půlku světa, svým pochybnostem a pocitům opuštěnosti a zrady stejně neunikneme. Humorně laděnou analýzu rozpadu jednoho vášnivého vztahu, která je zároveň osvobozujícím hledáním ztracené rovnováhy, důvěry a sebeúcty, si můžete vyslechnout na svatého Silvestra v podání Aleny Sasínové-Polarzcyk v režii Petera Gábora. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)