Pověst o zakletém policajtovi (2021)

Ignát Herrmann. Povídka českého spisovatele a humoristy nás zavede do jednoho pražského hotelu s pivnicí, kde se i v 21. století potýkají se strašidlem. Nekonečné stavební úpravy totiž neotravují jen živé, ale i zakletého policajta, který ani po smrti nemá pokoje… Ze sbírky Strašidelné příběhy města pražského připravila Marina Feltlová. Účinkuje Petr Hradil. Režie Jiří Seydler.

Natočeno 2021. Premiéra 7. 7. 2021 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.; 19 min.).

Lit.: Feltlová, Marina: Pověst o zakletém policajtovi. Strašidelný případ ze staré Prahy od humoristy Ignáta Herrmanna. In web ČRo 2 Praha, 7. červenec 2021  (článek). – Cit.: Povídka českého spisovatele a humoristy nás zavede do jednoho pražského hotelu s pivnicí, kde se i v 21. století potýkají se strašidlem. Nekonečné stavební úpravy totiž neotravují jen živé, ale i zakletého policajta, který ani po smrti nemá pokoje… (…)

Strašidelné léto na Dvojce nabídne kromě povídek od mistrů hororu, jakými jsou Howard Phillips Lovecraft, Edgar Allan Poe nebo Stephen King, také tajemná vyprávění o pražských zákoutích, obývaných duchy a záhadnými nadpřirozenými bytostmi. Výbor povídek z pera klasiků i současných autorů české literatury Strašidelné příběhy města pražského uspořádala Drahomíra Vlašínová; její snahou bylo zachytit různorodost strašidel spjatých s Prahou i žánrovou pestrost vyprávění, která o nich pojednávají.

V povídce Ignáta Herrmanna se podíváme do někdejšího domu U Rajtknechtů v Jindřišské, kde se v místním hotelu s pivnicí potýkají s duchem zakletého policajta. Ten straší a nemá po smrti klid, protože ho stejně jako všechny živé otravuje věčně rozkopaná ulice a nekonečné stavební úpravy.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)