Imidž je nanič (Image je nanic, 2011)

Gabriela Majtaníková. Cyklus vítězných povídek pro děti časopisu Perfekt, které získaly Cenu dieťata, část 3. Redakce Daniela Kapitáňová. Hudební spolupráce Roman Žiaran. Zvuk Alena Duchoňová. Režie Milena Lukáčová.

Čte Ľubo Bukový.

Připravil Slovenský rozhlas Bratislava pro Rozhlas a televíziu Slovenska v roce 2011 (14 min.). Repríza 2. – 8. 4. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Dieťa vo svete literatúry – literatúra vo svete detí. In web SRo Rádio Litera, 31. 3. 2024 (článek). – Cit.: Medzinárodný deň detskej knihy sa každoročne oslavuje 2. apríla, v deň narodenia veľkého dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Pri tejto príležitosti sme sa v Rádiu Litera rozhodli, že tento týždeň venujeme literárnej tvorbe pre deti, autorom detských kníh a rozprávok, ale aj detským knižným hrdinom. Počas najbližších dní si budete môcť postupne na pokračovanie vypočuť niekoľko pôvodných poviedok, ktoré zvíťazili v súťaži vydavateľstva Perfekt o pôvodnú poviedku určenú deťom, ale aj mnohé pásma, verše či rozhlasové hry s témou detstva či spomienok na neho. Okrem toho si pripomenieme aj 215. výročie narodenia ruského spisovateľa Nikolaja Vasilieviča Gogoľa. Spomenieme si tiež na nedávno zosnulého herca Ivana Letka.

Počas najbližších dní si budete môcť postupne na pokračovanie vypočuť niekoľko textov slovenských autorov, ktoré zvíťazili v literárnej súťaži vydavateľstva Perfekt o pôvodnú poviedku určenú deťom. Od pondelka začína Jana Bodnárová s titulom Psy a Fabriela Futová s poviedkou Trapoška. Pokračuje Gabriela Majtaníková s poviedkou Imidž je nanič, Maroš Andrejčík a titul Izba snov, Vladimír Hanuliak s prózou Anjelik vo vysokej tráve a Vladimír Hanuliak s poviedkou Bunker. Číta Zuzana Jurigová-Kapráliková, Ľubo Bukový, Ján Morávek, Peter Sklár a Timotej Lukovič. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)