Osudy – Karel Skalický 1/5 (2014)

Životní příběh českého teologa (* 1934 v Hluboké nad Vltavou) zaznamenala Hana Soukupová. Režie Luboš Koníř. Technická spolupráce Jiří Volf.

Připravil ČRo České Budějovice v roce 2014. Premiéra 7. – 11. 4. 2014 (ČRo 3 Vltava, 11:30 h.; 5 x 30 min).

Lit.: Soukupová, Hana: Osudy teologa Karla Skalického. In web ČRo 3 Vltava, duben 2014 (anotace).  – Cit.: Vzpomínky významného českého teologa, blízkého spolupracovníka kardinála Berana a vydavatele časopisu Studie  zaznamenala Hana Soukupová. (….)

Když se v roce 1993 profesor Karel Skalický rozhodl, že opustí svou katedru fundamentální teologie na Lateránské univerzitě v Římě a vrátí se do jižních Čech, nebyla to snadná volba. 

Tehdy už se blížil k šedesátce a dobře věděl, že bude začínat znovu: v zemi, která už byla docela jiná než ta, odkud v 50. letech odešel do světa. 

Nakonec se ale přece jen vrátil. Stal se farářem v rodné Hluboké nad Vltavou a začal vyučovat na Teologické fakultě Jihočeské univerzity. „Myslím si, že můj návrat měl smysl,“ hodnotí dnes své tehdejší rozhodnutí. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Údaje z ohlášení:
Režie Luboš Koníř. Technická spolupráce Jiří Volf.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)