eRko 1/?? (2014)

Pořad o Českém rozhlase. Pojďte nahlédnout do rozhlasové kuchyně. Připravili Jan Herget, Tereza M. Krásenská. Uvádí Jan Kovařík.

Hovoří Jiří Anderle, Petr Vavrouška, Jolana Voldánová, Tomáš Klus a další.

Natočeno 2014. Premiéra 1. dílu 6. 4. 2014 (ČRo 2 Praha, 10:00 h.; 25 min).

Lit.: anonym: Nahlédněte do zákulisí Českého rozhlasu s magazínem „eRko“. In web ČRo 2 Praha, duben 2014 (anotace + ukázka k poslechu). – Cit.:  První dubnový víkend odstartoval pořad „eRko“, který informuje posluchače o dění a zákulisí Českého rozhlasu. Připravuje ho mluvčí Českého rozhlasu Tereza M. Krásenská, moderátorem je Jan Kovařík. Magazín o Českém rozhlase vysílá Dvojka a regionální stanice každý víkend.

„Pořad „eRko“ přináší každý týden informace o aktuálním dění v Českém rozhlase, o tom, jak se v něm pracuje, o jeho akcích, ale také o jeho historii či osobnostech. Nechybí „Reportáž eRka“, kterou odvysílá také Radiožurnál, rubrika „Ptáte se, odpovídáme“ nebo soutěž o ceny,“ popisuje pořad Tereza M. Krásenská.  

„Smyslem eRka je představovat rozhlas v celé jeho kráse, od jednotlivých stanic přes Symfonický orchestr Českého rozhlasu až po sbírku Světluška. A protože rozhlas je srdeční záležitost, nezbytnou faktografii vždy doprovodí zajímavé a emotivní příběhy,“ doplňuje ředitel Centra vysílání Ondřej Nováček.

Vysílací časy na jednotlivých stanicích:

Radiožurnál „Reportáž eRka“ / Neděle po 14. hodině
Dvojka / Neděle 10:05 – 10:30
Český rozhlas Brno / Neděle 18:04 – 18:30
Český rozhlas České Budějovice / Neděle 12:30 – 13:00
Český rozhlas Hradec Králové / Neděle 15:30 – 16:00
Český rozhlas Olomouc / Neděle 08:30 – 09:00
Český rozhlas Ostrava / Neděle 15:04 – 15:30
Český rozhlas Pardubice / Neděle 18:30 – 19:00
Český rozhlas Plzeň / Sobota 18:30 – 19:00
Český rozhlas Regina / Neděle 13:20 – 13:50
Český rozhlas Region, Středočeský kraj / Neděle 14:04 – 14:30
Český rozhlas Region, Vysočina / Neděle 11:04 – 11:30
Český rozhlas Sever / Sobota 15:30 – 16:00

Lit.: Krásenská, Tereza M.: První díl nového magazínu o Českém rozhlase „eRko“ je natočený. In web ČRo 2 Praha, březen – duben 2014 (článek + ukázka k poslechu). – Cit.: V pátek 28. března 2014 se začal natáčet pilotní díl nového magazínu o Českém rozhlase „eRko“. V rozhlasovém studiu 2RS8 se sešli jeho moderátor Jan Kovařík, editorka Tereza M. Krásenská a redaktor Jan Herget.

„Natáčení prvního dílu je vždycky trochu adrenalin. Na přípravě člověk stráví tolik času, všechno chce mít perfektní. Já jsem velmi ráda, že mě obklopuje tak výborný a profesionální tým lidí, který se na pořadu podílí. A při natáčení pilotu to bylo vidět,“ říká editorka pořadu Tereza M. Krásenská.

Hned v prvním díle se posluchači seznámí s Českým rozhlasem, a to prostřednictvím příspěvku Jana Hergeta. Protože, když se řekne Český rozhlas, snad každému se vybaví adresa „Vinohradská 12“. Jan Herget ji prošel doslova od sklepa po půdu.

„Přestože jde o historickou budovu, která už toho mnoho zažila, uvnitř je to doslova moderní pulzující mediální dům. Vždyť Český rozhlas vysílá na 21 stanicích. Posluchačům přiblížím nejenom zákulisí vysílání, ale podíval jsem se také do kuchyně třeba Zelené vlny a Rádia Junior,“ říká redaktor Jan Herget z Centra zpravodajství.

Posluchači se mohou těšit i na rozhovor s Tomášem Klusem, který řekne, jak se připravuje na koncert k nedožitým 70. narozeninám Karla Kryla „Karel Kryl 70“. Ten se koná ve Velkém sále Lucerny v úterý 8. dubna 2014. Prozradí například, jaké písničky si na koncert vybral a proč.

Zároveň budou moci posluchači vyhrát dvě vstupenky na tento vyprodaný koncert. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)